Θεατρικές Συνδέσεις ΙΙΙ

Καλοκαιρινό Θεατρικό Σεμινάριο

July 28, 2022/Pylos Live Hangover/5 min. read

Θεατρικές Συνδέσεις ΙΙΙ – Καλοκαιρινό Θεατρικό Σεμινάριο

Το Καλοκαιρινό Θεατρικό Σεμινάριο της Fabrica Athens “Θεατρικές Συνδέσεις ΙΙΙ ” επιστρέφει στη παραθαλάσσια Μεθώνη Μεσσηνίας για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Σας προσκαλούμε θερμά να συμμετάσχετε στο Θεατρικές Συνδέσεις ΙΙΙ, ένα θεατρικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 12 Αυγούστου στο όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Μεθώνης, στην Πελοπόννησο. Οι θεατρικές Συνδέσεις είναι μια θεατρική κατάδυση 9 ημερών υπό την καθοδήγηση του Φάνη Κατέχου και της Τζοβάννα Μιχαλιάδη Σάρτι από τη Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης – Fabrica Athens.

 

 

Μια ομάδα Ελλήνων και διεθνών συμμετεχόντων θα ενωθούν και θα ξεκινήσουν ένα κοινό ταξίδι αλληλεπίδρασης με το τόπο και τους ανθρώπους του μέσω της θεατρικής διαδικασίας. Οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν εκ του μηδενός μια παράσταση που θα μοιραστούν με τους ντόπιους και τους επισκέπτες της Μεθώνης.

Το Θεατρικό Σεμινάριο – Μέθοδος & Στόχοι

Η δομή του Theatre Connections έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη σύνδεση των συμμετεχόντων με τη Μεθώνη και τους ανθρώπους της μέσα από την εξερεύνηση του θεάτρου, του εαυτού τους και της φύσης. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε ενδιαφερόμενα άτομα όλων των επιπέδων εμπειρίας και απαιτεί την πλήρη δέσμευση σώματος και ψυχής. Αναζητούμε συμμετέχοντες με την επιθυμία και τη προθυμία να διασκεδάσουν προκαλώντας τα δικά τους μοναδικά όρια.

Το Θέατρο της Έρευνας είναι η θεατρική πρακτική που έχει αναπτυχθεί από την Fabrica Athens και λειτουργεί ως θεμελιώδης βάση για το σεμινάριο. Βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2012 και χρησιμοποιεί πρωτότυπες τεχνικές που βασίζονται στις μεθόδους των Jerzy Grotowski, Konstantin Stanislavski, Eugenio Barba, Giles Foreman, Suzan Batson, Augusto Boal, Kitt Johnson και Tadashi Suzuki. Η πρακτική χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση ηθοποιών και ερμηνευτών, αλλά και ως εργαλείο Εφαρμοσμένου Θεάτρου σε σωφρονιστικά ιδρύματα, προγράμματα ανταλλαγής νέων, camp μεταναστών και άλλα. Προσαρμόζει τις τεχνικές του στην εκάστοτε ομάδα προκειμένου να επιτυγχάνεται κάθε φορά μια απελευθερωτική και μεταμορφωτική εμπειρία.

Πολιτιστική Εβδομάδα

Παράλληλα με το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν διαφορετικούς ρόλους, συμβάλλοντας ως καλλιτέχνες/-ιδες, εμψυχωτές/-τριες και κοινό, σε μια εορταστική εβδομάδα με δωρεάν πολιτιστικές δραστηριότητες στη Μεθώνη υπό την επιμέλεια της Fabrica Athens. Δραστηριότητες όπως γιόγκα, παραστάσεις με φωτιά (fire show), εργαστήρια τσίρκο και προβολές αποτελούν μέρος αυτής της οργανωμένης πολιτιστικής εβδομάδας. Όλες αυτές οι δραστηριότητες θα συνδέσουν τους συμμετέχοντες πιο βαθιά με τη Μεθώνη όσο και με τους κατοίκους της, προσδίδοντας στους συμμετέχοντες εμπειρία σε γνωστά και άγνωστα πεδία ενός θεατράνθρωπου.

Ξεναγήσεις, Εκδρομές & Special moments

Ακόμη, πέρα από τη θεατρική εκπαίδευση και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν πρωινές βουτιές μετά τη γιόγκα στην ακροθαλασσιά (ή ακόμα και νυχτερινό μπάνιο αν θέλουν να κλείσουν την ημέρα τους και με αυτόν τον τρόπο). Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε όμορφα νησιά της ακτής της Μεθώνης, να επισκεφθούν το μεσαιωνικό κάστρο της (το οποίο περιβάλλεται από τις τρεις πλευρές από νερό) και ένα από τα πρώτα αλληλοδιδακτικά σχολεία της Ελλάδας. Θα ακούσουν από ντόπιους δασκάλους και κοινότητες για την ιστορία της Μεθώνης, θα απολαύσουν όλοι μαζί νόστιμα καλοκαιρινά γεύματα, ενώ δε θα λείψει ο καφές και η ανταλλαγή ιστοριών με κάποιον γείτονα ή γειτόνισσα.

Διαμονή

Οι συμμετέχοντες θα μένουν όλοι μαζί στο οργανωμένο Camping Methoni. Το κάμπινγκ είναι εξοπλισμένο με τουαλέτες, ντους, πλυντήρια ρούχων, κουζίνες mini market και εστιατόριο. Οι συμμετέχοντες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τη δική τους σκηνή ή μπορεί να τους παρέχει η διοργάνωση.

Διατροφή

Το σεμινάριο προσφέρει ένα γεύμα την ημέρα (είτε μεσημεριανό είτε βραδινό) στο παραθαλάσσιο εστιατόριο του κάμπινγκ. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν εστιατόρια και ταβέρνες υψηλής ποιότητας (δεν λείπουν και οι βραδιές με ζωντανή μουσική) σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, με εξαιρετικές επιλογές για όσους έχουν απαιτητικό διατροφικό τρόπο ζωής και περιορισμούς κάθε είδους. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να επιλέξουν να μαγειρέψουν μερικά από τα γεύματά τους στις κοινόχρηστες κουζίνες του κάμπινγκ. Υπάρχουν παντοπωλεία και μικρές αγορές με φρέσκα προϊόντα καθημερινά.

Φέτος το καλοκαίρι είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που επαναλαμβάνονται οι  Θεατρικές Συνδέσεις ΙΙΙ και είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε αυτήν τη δημιουργική πύλη σε μια πύλη διεθνών ανταλλαγών. Υπάρχουν δύο πτυχές που σηματοδοτούν αυτή τη μετάβαση:

  • Πρώτον, η πρόσκλησή μας για συμμετοχή είναι ανοιχτή σε αιτούντες από όλο τον κόσμο.
  • Δεύτερον, φέτος οι Θεατρικές Συνδέσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με το In and Out, μια πολιτιστική, δημιουργική ανταλλαγή και συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών νέων καλλιτεχνών. Οι συμμετέχοντες του In and Out θα ενταχθούν στην ομάδα του σεμιναρίου στη Μεθώνη στις 5 Αυγούστου, μετά από μια εβδομάδα εκπαίδευσης και δημιουργίας στη Γερμανία. Οι συμμετέχοντες και των δύο  προγραμμάτων θα συναντιόνται κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων καθημερινά και θα συνεργαστούν για τη δημιουργία της τελικής δημόσιας παράστασης.

Ευχαριστούμε θερμά τη τοπική κοινότητα της Μεθώνης και πιο ειδικά τον Διονύσιο Ψαλλίδα (Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης – Γεωργακοπούλειο), τον Αντώνη Τσιρίγο (Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης) για τη στήριξη και τη προσφορά τους, αλλά και το Δήμο Πύλου Νέστορος για την ευγενική υποστήριξη.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Θεατρικές Συνδέσεις ΙΙΙ – Καλοκαιρινό Θεατρικό Σεμινάριο
Εισηγητές: Φάνης Κατέχος, Τζοβάννα Μιχαλιάδη Σάρτι
Πότε: 4-12 Αυγούστου 2022
Που: Μεθώνη, Μεσσηνία
Δηλώσεις Συμμετοχής ǀ Πληροφορίες: (+30) 6949409474, researchtheater@gmail.com (Θέμα email: Θεατρικές Συνδέσεις ΙΙΙ)
Κόστος συμμετοχής:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν για τη συμμετοχή τους τη προσφορά που τους ταιριάζει:
  • 220 ευρώ – Περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο σεμινάριο και τις συνδεδεμένες σε αυτό δραστηριότητες (πολιτιστική εβδομάδα, ξεναγήσεις, εκδρομές)
  • 300 ευρώ – Περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο σεμινάριο και στις συνδεδεμένες σε αυτό δραστηριότητες (πολιτιστική εβδομάδα, ξεναγήσεις, εκδρομές) και τη διαμονή στο Camping Methoni σε σκηνή για δύο άτομα
  • 420 ευρώ – Περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο σεμινάριο και στις συνδεδεμένες σε αυτό δραστηριότητες (πολιτιστική εβδομάδα, ξεναγήσεις, εκδρομές), τη διαμονή στο Camping Methoni σε σκηνή για δύο άτομα και 1 γεύμα την ημέρα (είτε μεσημεριανό είτε βραδινό)
  • 560 ευρώ – Περιλαμβάνει τη συμμετοχή στο σεμινάριο και στις συνδεδεμένες σε αυτό δραστηριότητες (πολιτιστική εβδομάδα, ξεναγήσεις, εκδρομές), τη διαμονή στο Camping Methoni σε μονή σκηνή και 1 γεύμα την ημέρα (είτε μεσημεριανό είτε βραδινό)

Γραφιστική επιμέλεια: Δήμητρα Μηλιώνη

Add comment

Pylos Live Radio, All Rights Reserved. // Created by 12 Gods Web Designs